• Default Alternative Text

    Rozwiązania z zakresu wydajności produkcji dla przemysłu mleczarskiego

    Default Alternative Text

    Wyzwania

    Coraz bardziej konkurencyjny rynek 

    Krytyczne znaczenie bezpieczeństwa i jakości w procesie produkcji. Regulowane ceny mleka, które zmuszają do ograniczenia kosztów produkcji i redukcji liczby odpadów. Zmienny popyt wymagający elastycznego charakteru operacji.

    • Rozwiązania

      Kompleksowe rozwiązania do automatyzacji — obejmujące pojedyncze urządzenia, integrację z systemem ERP, procesy i maszyny do zarządzania zasilaniem zarówno w konkretnych obiektach, jak i na wielu poziomach organizacji — zapewniające wydajność operacyjną w elastycznym środowisku produkcji.
    • Oferowane korzyści

      Dążymy do eliminacji odpadów i zwiększenia elastyczności procesu produkcyjnego
    • Co nas wyróżnia

      Połączony potencjał:
      - Wonderware: lider w dziedzinie produkcji oprogramowania dla przemysłu spożywczego i produkcji napojów;
      - Pack drive: specjalistów w dziedzinie automatyzacji pakowania;
      - Modicon: wynalazców sterownika PLC;
      - plus ogólnoświatowy zasięg i silny ekosystem partnerów.
    Opracowana przez nas pojedyncza architektura łączy zalety automatyzacji procesów i maszyn z oprogramowaniem stworzonym z myślą o przemyśle spożywczym i produkcji napojów oraz produktach konsumenckich, dzięki czemu zapewnia wyjątkowy komfort pracy, pomagając osiągnąć wydajność operacyjną

    Korzyści

    • Pracownik kontrolujący kozie mleko w mleczarni, przemysł spożywczy, sterowanie maszyn.
      Większa dostępność sprzętu procesowego i sprawniejsza eksploatacja
    • Samochody ciężarowe przewożące wyroby mleczarskie zaparkowane przed zakładem, przemysł spożywczy.
      Zwiększona wydajność procesów nalewania i pakowania
    • Pasące się krowy, żywność i napoje
      Niższe straty materiałowe na wszystkich etapach — od odbioru surowców do wysyłki produktów
    • Domyślny tekst alternatywny
      Utrzymanie wysokiej jakości produktu i przestrzeganie wymogów bezpieczeństwa
    • dwaj pracownicy przeprowadzający inspekcję produktów w zakładzie mleczarskim
      Szybsze wdrażanie nowych produktów
    • Zakład butelkujący mleko, żywność i napoje, system realizacji produkcji, sterowanie maszynami.
      Optymalizacja pracy stanowiska mycia Clean-In-Place (CIP) i zmniejszenie wpływu na środowisko naturalne