• Technicians at their station, sustainability reporting.

    Inteligentne rozwiązania do zarządzania zasilaniem w przemyśle mleczarskim

    Milk bottling facility, food and beverage, manufacturing execution system, machine control.

    Wyzwania

    Dbanie o bezpieczeństwo, dostępność i ekologiczność dostarczanej energii elektrycznej 

    Rynek wyrobów mleczarskich jest bardzo wymagający. Zakłady mleczarskie są co roku powiększane o nowe linie technologiczne, które mają zwiększyć ich zdolności produkcyjne... Z tego powodu oraz ze względu na ograniczone lokalne źródła energii zapewnienie dostępności i bezpieczeństwa zasilania ma dla branży kluczowe znaczenie.

    • Rozwiązania

      Proponujemy bogatą ofertę rozwiązań, które realizujemy dzięki kompleksowym usługom serwisowym i współpracy z licznymi partnerami. Projektujemy i obsługujemy rozwiązania do zarządzania energią, które w elastycznym środowisku przemysłu spożywczego zapewniają niezawodność, wydajność, bezpieczeństwo, ochronę środowiska i zrównoważony rozwój.
    • Oferowane korzyści

      - Wdrożenie dopasowanych do potrzeb rozwiązań w dziedzinie zasilania, które można modernizować zgodnie z potrzebami zakładu
      - Redukcja przestojów nawet o 30%, ograniczenie problemów z jakością zasilania
      - Zmniejszenie liczby porażeń prądem (które są główną przyczyną wypadków w przemyśle spożywczym)
    • Co nas wyróżnia

      • W pełni zintegrowane rozwiązania
      • Najnowocześniejsze produkty obejmujące rozwiązania z zakresu dystrybucji energii o średnim i niskim napięciu, rozdzielnice MCC itd.
      • Oferta dostosowana do określonych potrzeb zróżnicowanych klientów
      • Działalność handlowa, realizacja projektów i świadczenie usług w ponad 100 krajach na całym świecie
      • Światowej klasy obsługa serwisowa i wsparcie techniczne

    Korzyści

    • Zakład butelkujący mleko, żywność i napoje, system realizacji produkcji, sterowanie maszynami.
      Obniżenie wydatków inwestycyjnych dzięki zaprojektowaniu elastycznych rozwiązań, które można modernizować zgodnie z potrzebami zakładu
    • Samochody ciężarowe przewożące wyroby mleczarskie zaparkowane przed zakładem, przemysł spożywczy.
      Planowanie/obniżanie kosztów konserwacyjnych dzięki ocenie obecnej i przyszłej wydajności oraz niezawodności systemu rozdziału energii
    • dwaj pracownicy przeprowadzający inspekcję produktów w zakładzie mleczarskim
      Zmniejszona liczba przestojów dzięki jakości i dostępności zasilania
    • Pracownik kontrolujący kozie mleko w mleczarni, przemysł spożywczy, sterowanie maszyn.
      Zwiększenie bezpieczeństwa dzięki szkoleniom pracowników i obniżeniu ryzyka wyładowań łukowych